Ediții

Ediția inaugurală – 1968

Spre finalul lunii iulie a anului 1968, ziarul Ceahlăul reținea pentu posteritate: „O sală arhiplină, un public entuziast și aplauze, aplauze. Două zile de emoții, de speranțe și așteptări, două zile de muzică ușoară și de bună dispoziție, timp în care, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor și pe stadionul 1 Mai (actualul Ceahlăul), au fost interpretate zeci de melodii îndrăgite de public. Intitulat semnificativ «Florile Ceahlăului» festivalul a înmănuncheat un număr impresionant de tinere talente de pe meleagurile județului nostru”.

La categoria soliști vocali, ediția 1968, Floarea de aur a revenit lui Constantin Ghineț (tehnician la C.I.A.P.N.), în timp ce Valeriu Popovici (tehnician la Uzina de țevi Roman) a câștigat Floarea de argint, iar Floarea de bronz a fost înmânată elevei Silviei Fineru, din Roman.

Au mai primit mențiuni: George Brener (tehnician la O.C.L. Piatra-Neamț), Gheorghe Opincaru (strungar la Întreprinderea Mecanică Piatra-Neamț), Cecilia Popovici (contabil la Uzina de țevi Roman) și eleva Elena Leahu, din Roman.

La orchestre, pe primele trei locuri s-au situat Fabrica de Zahăr Roman, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț și Uzina de țevi Roman.

Juriul (format din: Sile Dinicu, Radu Șerban, George Grigoriu, D.D. Botez, George Sbârcea, Vasile Veselovschi, Temistocle Popa, Gherase Dendrino) a acordat o mențiune specială melodiei originale „Când plânge inima”, a compozitorului amator George Dan Munteanu și textierului Mircea Almășel.

(surse: Mesagerul de Neamț și Dor de Neamț)